Има много случаи на деца, отгледани от животни. Сред животинските "родители" има вълци, маймуни, мечки, чакали, пантери и дори птици.

Техните истории будят интерес, а митовете за тях са забулени с мистерия и романтизъм. Вижте 5 истории на деца, отгледани от животни:

Марина Чапман - отгледана от маймуни

Марина била отвлечена в Колумбия, когато била на пет години. Предполага се, че местни престъпници я отнели от родителите й за откуп, но по-късно я изоставили в джунглата. Тя останала жива благодарение на капуцинови маймуни, които я приели за своя, хранили и обучавали да се грижи за себе си, След близо пет години сред тях Чапман била открита от ловци.

Маркос Родригес - отгледан от вълци

Когато Маркос бил на седем години, баща му го продал на работодателя си. По онова време това е често срещана практика в разорената от войни и революции Испания.

Малкият Маркос е даден да помага на възрастен козар, който живеел в една дива долината на Сиера Морена и рядко общува с хора. След няколко месеца козарят се разболява и умира. Маркос заживял сам и напълно изолиран. През дванадесетте години, прекарани в планината той не е имал контакти с хора,  а живял  с глутница вълци.

Маркос
netinfo

Момчето-маймуна

Майката и бащата на Джон Себуня били убити по време на вътрешно племенен конфликт и Себуня се скрил в джунглата, за да спаси живота си. Успял да се сближи с маймуните и се научил да живее като тях. Бил само на 4 години, когато се случило всичко това.

Когато го намерили, той вече бил на 6 години. Детето оцеляло, хранейки се с корени и горски плодове.

Момчето-птица

8-годишният Ваня Юдин бил намерен заключен в апартамент, заобиколен от птици в клетка. Игнориран от майка си той се научил да говори като чурулика и да размахва ръце, когато е отчаян.

момчето птица
netinfo

Оксана Малая

Оксана живяла с кучета в продължение на 6 години. Родителите на Оксана били алкохолици и една нощ просто я изоставили навън. В уплахата си невръстното дете търсело къде да се скрие и така стигнало до изоставена ферма, където най-вероятно намерило спасението си в прегръдките на бездомно куче.

Когато Оксана била открита, поведението й наподобявало това на куче.

Вижте още:

Защо отгледаният от маймуни Тарзан се бръсне и носи препаска?

Откриха момиче, отглеждано от маймуни в индийска джунгла (ВИДЕО)

"Маугли от Виетнам": Мъж прекарал 40 години в джунглата с баща си

Жената от джунглата се събра със семейството си

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook